Opvang

NSO

De naschoolse opvang (NSO) begint aansluitend op schooltijd tot 18.30 uur.

BSO de Blokhut haalt kinderen op van de volgende scholen: de Boerhaaveschool, de Triangel, de Brederoschool, de Tamarisk, OBS Ter Borch, CBS de Rietzanger en GSV. Het halen gebeurt in de meeste gevallen lopend of met de (bak)fiets. Kinderen die van andere scholen komen zijn ook welkom, maar dan dienen ouders zelf voor vervoer te zorgen.

Kinderen eten na aankomst een broodje in de eigen tafelgroep, op een vaste plek en begeleid door een vaste begeleider en eventueel stagiaire.

Na het eetmoment kan worden gekozen voor een activiteit uit het uitgebreide en gevarieerde activiteitenprogramma, of er kan gekozen worden voor zelf spelen.

Kinderen kunnen zich ook inschrijven voor 4 weekse workshops (oa vanuit het sportatelier, het creatief atelier, de natuurclub en de kookclub).

Tijdens Blokhuturen worden extra zaken aangeboden als muziekles en Rots & Water en er kan meegedaan worden aan naschoolse activiteiten van de vensterschool Hoornse Wijken of de Buurt- en Speeltuinvereniging. Kinderen worden tijdens de opvang ook naar zwemles of sportclubs in de buurt gebracht.